ХІТ Продажу: Клессо БТ

Тримай кліщів під контролем!

З початком весни з'являється проблема, що нищить урожай на багатьох полях. Кліщі. Досить часто шкоду від кліщів недооцінюють, хоча саме рослиноїдні кліщі є однією з найнебезпечніших груп шкідників. Заселяючи рослини, вони проколюють епідерміс листка та висмоктують вміст паренхіми. Такі пошкодження призводять до порушення водного балансу, прискорення процесів транспірації, зменшення кількості хлорофілу, а отже, і зменшення інтенсивності фотосинтезу.

Найбільша активність кліщів спостерігається при підвищенні температури до +4-5 С°. Як правило, це час з середини квітня і до середини червня. 

In Force Chemical пропонує надійний захист для ваших рослин проти кліщів - Клессо БТ!

Препарат має швидку та пролонговану дію на кліщів в усіх стадіях розвитку - імаго, яйце, личинки, пронімфи, дейтонімфи та діє протягом цілого сезону. 

Переваги препарату:

  • висока ефективність при несприятливих факторах навколишнього середовища
  • відсутність фітотоксичності до культурних рослин
  • відсутність негативного впливу на ентомофагів та бджіл
  • відсутність перехресної резистентності у кліщів, які мають стійкість до інших акарицидів

Спектр дії

Соя: павутинний кліщ

Виноградники: павутинний і садовий павутинні кліщі

Яблуня: червоний плодовий, глодовий, бурий плодовий, звичайний павутинний та інші кліщі.

Механізм дії

Механізм дії полягає у порушенні транспортування електронів у ланцюзі окислювального фосфорилювання в мітохондріях, через інгібування кофермента НАД-Н.

Препарат виключає утворення резистентності у кліщів, які мають стійкість до інших акарацидів. Акарацид має тривалу захисну дію - 21-28 діб і стабільну високу біологічну ефективність, навіть за несприятливих факторів навколишнього середовища (висока температура, сильна сонячна інсоляція, рясні опади).

Клофентезин інгібує процеси метаморфози кліщів ( унеможливлює процес перетворення личинок, тобто при настанні наступної фази розвитку - вони гинуть).

Феніпроксимат має щвидку паралізуючу дію на рухомі стадії розвитку рослиноїдних кліщів ( Tetranychidae, Eriophydae). Інгібує линьку на ранніх стадіях розвитку личинок.

Рекомендації щодо застосування

Для досягнення максимальної ефективності необхідно забезпечити повне рівномірне покриття акарицидом усіх частин листка рослини. 

Обприскування рекомендовано проводити при чисельності 2-3 особини на листок до цвітіння або 10 особин у період формування та напливу бобів. Обробіток посівів рекомендовано проводити в ранкові та вечірні години при мінімальній швидкості вітру не більше 5м/с.

Візуальний ефект після застосування препарату проявляється протягом години. Ефективність зростає при підвищенні температури повітря до 25-30С°.

Строки виходу працівників на оброблені площі для проведених механізованих робіт - 3 доби, ручних - 7 діб.

Інформаційне повідомлення
Посилання скопійоване в буфер обміну
(5)
(5)